Csopak - Pele-körút

A csopaki Pele - körút tanösvéy 2013-ban az év tanösvénye lett!! Ha a Balatonra jösz nyaralni, ne csak a fürdés, strandolás, pacsálás, vitorlázás legyen a programod.. sok kitűnő lehetőség adódik megismerni a körülöttünk lévő világot - vitorlázóknak és "szárazföldi embereknek" egyaránt!

Íme itt az egyik: Látogass el Csopakra, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park gyönyörűen kialakított tanösvényét szabadon látogathatod!

Kérdésed esetén bátran hívhatod Somlai Szilárd urat
a 06 87 555 290 telefonszámon!

..és akkor lássunk egy kis ízelítőt:

Lakókörnyezetünk zsugorodó zöld foltjaiban már csak az emberhez alkalmazkodó élővilág szereplői maradhatnak fenn.

Interaktív tansétánk elsősorban a környezetünkben észlelhető, nyomot hagyó állatvilág bemutatására törekszik.

Az ösvény bemutatja patakjaink szennyezettségének indikátorait, harmincféle fás szárú és lágyszárú növényt, valamint bepillantást enged a Balaton-felvidék elmúlt fél milliárd évének földtörténeti eseményeibe is.

Az ösvény jelképe a kertjeinket és padlásainkat is jól ismerő nagy pele. A csopaki Pele - körút tanösvéy 2013-ban az év tanösvénye lett!!

A kalandozás helyszíne az Angolkisasszonyok egykori üdülőjéből 2005-ben kialakított Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság központjának parkja (Csopak Kossuth u. 16).

A tanösvény a hivatali órákban szabadon látogatható!

A tanösvény elnyerte "Az év ökoturisztikai tanösvénye 2013" díjat! Töltsd le a Pele-körút feladatlapját, ha ennek segítségével mész végig a tanösvényen, sokkal többet megtapasztalhatsz, sokkal maradandóbb élményben lesz részed - és nem utolsósorban a gyermekeid is jobban élvezik majd a sétát! :))

          

Ha tetszett, üzenjen nekünk!

Legyen kedves beírni
a nevét:


Az email-címét:


Üzenetét:
vitorlás kölcsönzés, vitorlás bérlés, vitorlás kölcsönző, vitorlázás kapitánnyal, Balaton vitorlás kölcsönzés, vitorlás bérlés, vitorlás kölcsönző, vitorlázás kapitánnyal, Balaton A vitorláskölcsönző vezetője:
Kötél János - vitorlás hajó vezető, szkipper
Telefon: +36 / 20/3901-788       |       E-mail: