Sétahajózás, motorcsónakázás a Ráckevei (Soroksári) Dunán

Kötélhajó Vitorlás és Kisgéphajós Iskola  Motorcsónak túrák
A Ráckevei Soroksári Dunán

Sétahajózás és kishajós vizsgák


   Motorcsónakunk kikötője
Szigetszentmiklós

Kisgéphajó vezető képzés és
sétahajózás a Kisdunán

  Programajánló
Vízparti éttermek

Hangulatos vízitúra közben hangulatos ebéd


Kötélhajó Vitorlás és Kisgéphajós Iskola - sétahajózás és oktatásProgramajánló

Varázslatos környezetben, harmóniában a Természettel - A Kisduna csodálatos élővilágát Te is megcsodálhatod testközelből!
Romantikus nádasok, gyönyörű madarak, béke és nyugalom: Ezért hívunk Téged is a Ráckevei Soroksári Dunaág legszebb részére motorcsónakázni!

Vízitúráinkra Szigetszentmiklós kikötőjéből indulunk motorcsónakunkkal, ahol könnyen parkolhatsz, kényelmesen vízre szállhatsz, igazi élményre indulhatsz!

 1. Ráckevei kirándulás

  Ráckeve városát nem kell bemutatnunk, a part felől sokan otthonosan ismerik.
  A vízről azonban egész más arcát mutatja a Kisduna gyönygyszeme!
  Lássuk, miért érdemes ellátogatni motorcsónakkal a Kisduna legnagyobb városába?

  • Hajómalom

   Itt található Magyarország egyetlen hajómalma, amelyet akár működés közben is megtekinthetünk! A molnárok bemutatják az őrlési folyamatot, elmesélik évszázados történelmüket: 1914-ig, a Kisduna lezárásáig szinte minden vízparti városban üzemelt hajómalom, ahová a környező falvakból hordták a gabonát - ki szekéren, ki csónakkal..

  • Csónakos piac

   A csónakos piac igazi kuriózumnak számít, hisz vásározni nem mindenki jár motorcsónakkal! :) A ráckevei csónakos piacra szerdán és szombaton tudunk menni, ott a termelőktől vásárolhatunk igazi finomságokat, érdekes ruhákat, és ha kedvet kaptunk a pecázáshoz, akár horgászfelszerelést is!

  • Savoyai-kastély

   1702-ben, Johann Lucas Hildebrandt tervei alapján építették a barokk stílusú, a bécsi Rennwegen álló Belveder palotára hasonlító kastélyt. Tetejét rézlemezzel fedték le, homlokzatán olasz hatások érvényesülnek. A belső udvarában védett fák adnak árnyékot a nyári hőségben, teraszának korlátján mitológiai alakok szobordíszítését láthatjuk. A kupolaterem és a kastély társalgójának világítását a régi Nemzeti Színház bontásakor idehozott két gyönyörű csillár szolgálja.

  • Aqua Land Termálfürdő

   A klasszikus élménystrandolás mellett, a strand gondozott, fás, gazdag növényvilággal rendelkező parkjában kellemes lehet a pihenés. A fedett fürdő, a vitál központ, a masszázsvilág is várja vendégeit.

 2. Hangulatos vízparti éttermek

  Akár felfelé, akár lefelé indulunk a motorcsónakkal a Ráckevei Dunán, nem tudjuk elkerülni, hogy a partokról beszűrődő finom, étvágygerjesztő illatok miatt ne kormányozzunk a kikötőbe.. :)
  A vízi túrázókat végig a Ráckevei-Soroksári Duna mentén várják a parton épült éttermek, pizzériák - vagy egyszerű büfék. Érdemes megállni, egy pár falatot bekapni a vízitúra során, és jóllakottan folytatni utunkat!

 3. Strandok az Ráckevei Soroksári Dunán

  A Kisduna letisztult vize lehetőséget nyújt, hogy a természetet ne csak a szemünkkel élvezzük, hanem valódi testközelből, a vízben elmerülve (persze a hajóból kiszállva, az a felszínen marad!) is megismerjük a vízi túrázók világát, úszva, lubickolva, labdázva hűtsük le magunkat a nyári forróságban!

  • Szigetszentmártoni szabad strand

   Az én fiatalságomat idéző strand vár Szigetszentmártonban, füves partján labdázhatunk, tollasozhatunk, a homokos fövenyen akár csurgatott várat is építhetünk..

  • Ráckevei Vadkacsa szabadstrand

   Szép tiszta, 30 méter széles füves partú strand, a vízben kavicsos talaj ad biztonságos érzést, ha megállunk úszás közben.
   Az árnyékos parton mosdó, röplabda pálya, játszótér és büfé várja a Vendégeit.

  • Szigetcsépi Szabadstrand

   A gyorsan mélyülő, homokos talajú, 200 méter széles szabadstrand füves-homokos partján röplabda pálya, foci pálya, játszótér várja a kis és nagy gyerekeket :)
   A hasunkat itt is megpakolhatjuk a büfében, ha megéheztünk a vízitúra és a fürdés során! Előtte az öltözőben vehetünk fel száraz ruhát is, ha szeretnénk..

 4. Vitorlás és motorcsónak vezető oktatás, kedvtelési célú vitorlás kishajó vezető és kisgéphajóvezető tanfolyam

  A Kötélhajó Vitorlás és Kisgéphajós Iskola 2018. óta oktatja a Növendékeit a biztonságos hajózásra.
  Filozófiánk szerint nem a gyorstalpaló papírgyártás, a semmitérő horvát minta szerinti jogosítványosztás, hanem az új hajóvezetők alapos felkészítése a célunk.
  Ennek keretében az otthonról, saját időbeosztás szerint elsajátítható online elméleti tananyag összetétele, a rendszeres konzultáció mellett az ellenőrző tesztek használata kellő műszaki, meteorológiai, és navigációs ismereteket nyújt.
  A gyakorlati vitorlásoktatás során nem csak az előírt vízből mentési technikát mutatjuk be (ami a második teljes nap feladata), hanem önálóan tervezett térképes navigáció során körbejárjuk a Balaton Keleti-medencéjének kikötőit, zátonyait, hajózási útvonal kitűzéseit és az első oktatási nap végén éjszakai hajózással vitorlázunk vissza a saját kikötőhelyünkre.
  A vitorlás tréning harmadik napján a kishajóvezető képesítésre váró Növendékeink önállóan szerelik fel az iskolahajót, önállóan viszik ki a kikötőből a nyílt vízre, ahol egymást munkáját segítve, és egyben egymás munkáját elbírálva készülnek fel arra, hogy az ezt követő vitorlás kishajóvezető vizsga után a családjukkal, barátaikkal, vagy akár egyedül is vitorláshajót béreljenek vagy vásároljanak, amelynek minden karbantartó és nautikai feladatát maguk látják el.

  Kisgéphajóvezető tanfolyamunk egyszerűbb, hisz a motorcsónakvezető feladata is egyszerűbb a természettől jobban függő vitorlázó társaiétól.
  Mindenek előtt a biztonságos hajóvezetés megtanítása a célunk, műszaki, hajózási és folyóvízi ismeretek átadásával.

  A kishajóvezető vizsgára felkészülés elméletből minimum másfél hét tanulást jelent, egyéb elfoglaltság mellett természetesen tovább tarthat.
  Jelentkezéstől a vizsgáig kb. 1 hónap alatt lehet eljutni a fent részletezett alapos felkészítés mellett.


Kötélhajó Vitorlás és Kisgéphajós Iskola - sétahajózás és oktatás

Ajándék utalvány

Ha valaki még nem döntötte el, hogy mi az, amit szeretne – sétahajókázni, vagy motorcsónak jogsival (Igazából: "Kedvtelési célú kisgéphajóvezetői engedéllyel") rendelkező Kapitány lenni - az Ő részére ajándékutalványt is állítunk ki!

Ajándékutalványunkkal Ön is meglepheti Szeretteit!
Az aktuális időpontban (Karácsonykor, születésnapon, házassági évfordulón, érettségi után, diploma osztón, de akár a külföldön dolgozó, nyaralni hazatérő családtag örömére) átadja az utalványt, majd ezután egyeztetünk időpontot a motorcsónakos vízitúrázásra!

Meghívás

Bízom benne, hogy ajánlatunkból megtetszik valamelyik túralehetőség, és felvesszük egymással a kapcsolatot!

Várjuk jelentkezését a ☎ +36 20 3901 788 telefonszámon, vagy a honlapunkon keresztül üzenetben!

Remélem, Önt is üdvözölhetjük a fedélzeten!

Kötél János
oktató, hivatásos kishajóvezető, hajózási üzemeltetési vezető

A gomb megnyomása nem jár fizetési kötelezettséggel.

Jelentkezés online vitorlás és kisgéphajós tanfolyamra

-------------
Stég placc Büfé DHI-É balpart 5km +36306254890 jó árak
---------
BODORKA ÉTTEREM VRS 3km a Varsányi híd alatt balra 06 30 132 5281 ~ 3.000,- Ft / adag Sze: 11:30–20:30 Cs: 11:30–20:30 P: 11:30–21:00 Szo: 11:30–21:00 V: 11:30–20:30 ------
Bringa Bár Pizzeria CSÉ, 8km jobb parton 06309645185 -----
Móló Bisztró 11km Jobb part nádsziget mögött Szigetcsép, Dunasor 67, 2317 Telefonszám: 06 20 496 2010 ----
https://martonicsarda.hu/ ~5.000,- +36 70 44 88 104 ----
NOCSAK BÁR M0 híd fölött balparton -------