Csapatépítő tréning a Balatonon

Milyen egy igazi balatoni csapatépító tréning?

Hangulatos, vidám, de közösségépítő és felelősségtudat erősítő is egyben!

Milyen célt szolgál a csapatépítő tréning?

A csapatépítő tréning célja, hogy a hajóra felszálló barátokból, kollégákból a vitorlázás során a rekreáció mellett egy összetartó, egymás munkájára, segítségére támaszkodó kollektíva jöjjön létre.
A csapatépítő tréning vezetőjének a feladata, hogy megismertesse a résztvevőkkel azokat a tudnivalókat, amelyek elengedhetetlenül szükségesek egy vitorláshajó irányításához, navigálásához, vezetéséhez, megmutassa azokat a fogásokat, amelyekkel az elméletben megtanult feladatok precízen és biztonságosan végrehajthatók.

A vitorlázás során a csapatépítő tréning résztvevői rádöbbennek, hogy a kapitánytól kapott csoport-feladatokat csak úgy tudják végrehajtani, ha összetartanak és „egymás keze alá dolgoznak”. Mindenkinek meg kell bíznia a másik munkájában, és mindenkinek úgy kell ellátni a feladatát, hogy a másik megbízhasson benne!

Jó, hogyha már van egy kommunikációs összeszokottság a csoportban, mert ez segíti a hatékony munkavégzést. A vitorláshajó fedélzetén azonban nem elég a munkahelyi napi rutin szerinti beszéd használata!
Egy hajón sokszor nincs idő arra, hogy az ilyenekhez hasonló bővített körmondatokban választékosan fejezzük ki magunkat, néha a másodperc töredéke alatt kell meghozni egy döntést, amit a csapattársunk felé (itt már szándékosan a csapat szót használom!) úgy kell egyértelműen közölnünk, hogy ő a biztonságos cél-megvalósítás érdekében kapott utasítást precízen végre tudja hajtani.

A gyakorlatok sikeres teljesítése közben természetesen időről-időre egyre jobban erősödik az egymásba vetett bizalom, a csapattársak egyre inkább számítanak a másik közreműködésére, egyre inkább hajlandóak delegálni a feladatokat úgy, hogy közben egyre nagyobb felelősséget vállalnak a saját munkájuk eredményéért.

A vitorlázás során a hangulat nem elsősorban az elfogyasztott alkohol mennyiségétől fokozódik, nagyszerű élmény józanul is a Balatonon vitorlázni.
A feladatok játékos vetélkedő jellegűek, a csapattagok kontrollálják egymást, és a közeg újszerűsége miatti tévedések esetén nagyokat derülnek a hibákon – de eközben tanulnak a másik tévedéséből!

A hajózás során igény szerint tudunk bárhol megállni, lehorgonyozni és fürdeni a Balatonban, ugrálni a vitorláshajó fedélzetéről, fejesugró vagy úszóversenyt rendezni.

Nézzük meg, hogy hogyan is épül fel egy ilyen csapatépítő tréning, milyen – nem kötelező, igény szerint módosítható! - programot ajánlunk!

Indulási kikötő lehet mondjuk Balatonfüred.
Legyen a találkozó 10:00 órakor a kikötőben, ismerkedés a kapitánnyal és a hajóval. A legénységgel (sokszor látjuk, hogy inkább "leánysággal" :) ) kellő szinten ismertetjük a vitorlázással kapcsolatos biztonsági szabályokat.
Fontos tudni, hogy a hajózás során, bár a hajó kormányát a csapattagok fogják, vitorlák köteleit is Ők húzzák, a hajóvezetés, a hajó és a rajta tartózkodó személyek biztonságának megőrzése a hajóvezető (köznyelven: „Kapitány”) felelőssége!

Miután „behajóztunk”, elhelyezkedtünk a hajón, kifutunk a Balaton víztükrére.
A balatonfüredi kikötőből indulva a Keleti-medence nagy vízfelületén tartjuk a játékos vetélkedőt a Tihanyi-félsziget környékén. A vetélkedő feladatai közé tartozik többek között a térképes navigáció alapján végrehajtott útvonalkövetés, a vízből mentés gyakorlása vitorlával, vitorlázás bójákkal jelölt szlalom pályán, távcsővel felismerni a térképről kiválasztott parti objektumokat, stb.

Természetesen gyakran megállunk fürdeni, vízbe ugrálni a hajóról – távol vagyunk mindentől, senki sem lát, nyugodtan lazulhatunk, legfeljebb a kollégák telefonról Facebookra feltöltött fotóin derülnek ismerőseink.. :)
Egész napos bérlés esetén a Balaton legmélyebb szakaszán, a Tihanyi-szorosban is hajózva egy rövid pihenő keretében, hangulatos ebédet fogyaszthatunk a Tihanyi Hajós Egylet kikötőjében elhelyezkedő The Bar étteremben, amelynek terasza a kikötő vízfelülete fölé épült. Ebéd közben a 8 személyes vegyes tálon felkínált ízletes ételek gasztronómiai élvezetén túl a lágy szellőben az árbocokon lengő kötelek csilingelése, a körben zöldellő fák, illatozó színpompás virágok látványa is segíti elfelejteni a hétköznapok rohanó világát..
Ebéd után ismét „ellökjük a partot”, elhajózunk a kardinális bójákkal jelölt, veszélyes Széchenyi-szikla mellett a Diósi-öbölbe, ahol megcsodálhatjuk a természet madárvilágát, megleshetjük a kócsagot amint a nádas tövében halat fog..
Dióson találunk egy kicsi strandot, amely előtt lehorgonyozva kiúszhatunk lángost vagy sült halat uzsonnázni vagy a fagylaltozó nagyon finom kínálatával enyhíthetjük a meleget!
A csapatépítő tréning során felkeressük a Balaton érdekes helyeit, meglátjuk azok különbségeit, megismerjük a vitorlázás alapvető fortélyait, vetélkedünk egymással az új közegben, felfedezzük saját rejtett értékeinket, tiszteletet ébred bennünk a társunk munkája iránt, olyan tapasztalat birtokába jutunk az új élmények által, amelyekről boldogan anekdotázunk a munkahelyi ebédidők sorbanállása alatt, akár évek múlva is!
A 3 - 6 órás program végén, a balatonfüredi kikötés után összetegeződve, vidáman búcsút intünk egymásnak.

A fenti túraleírást csak példaként írtam, a programot mindig a résztvevők igényéhez igazítjuk!

A csapatépítő tréning céljának, programjának áttekintés után nem kerülhetjük meg a választ a felmerülő kérdésre:
Mennyibe kerül ez a cégünknek?
Kérem, hogy egyeztessünk telefonon, ( ) pontosítsuk a cégvezetés igényeit, és a részletek ismeretében egyezzünk meg az elfogadható összegben!
A 7 Vendég befogadására képes vitorláshajó bérleti díja kapitánnyal 10.000,-Ft+ÁFA / óra.

Bízunk benne, hogy ajánlatunk elnyeri az Ön tetszését is, és az Ön munkatársai is csapattá válhatnak vitorlás hajónk fedélzetén!


Vitorlázási időpont foglalás

Legyen kedves beírni a nevét:
A telefon számát:
Az email-címét:
A foglalás adatait:

"Egyszerűen óriási élmény volt!"
Gőzös Gizi

vitorlás kölcsönzés, vitorlás bérlés, vitorlás kölcsönző, vitorlázás kapitánnyal

"Köszönjük a képeket, nagyon jól éreztük magunkat!"
Dóri

PARTNEREINK

SZÍNES Női Torna Stúdió Budapest Belvárosában!

Klímaszerelés felsőfokon!

Fitnesz terem Újbudán!

Video - Zene -Filmkészítés!

"Köszönöm a képeket és az élményt is!
Igazán lélekkényeztető délután volt nekem is pedig nem én voltam a szülinapos:)"
Évi

vitorlás kölcsönzés, vitorlás bérlés, vitorlás kölcsönző, vitorlázás kapitánnyal "Még egyszer szeretném megköszönni a tegnapi, felejthetetlen vitorlázást! :)
Nagyon jól éreztük magunkat!"
Kinga

Vitorlázás kapitánnyal az Adrián!

" a fiúk élvezték, én is - amikor már a parton voltam! :-
és a Gyuri?
hááááááát………..VA JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ VOLT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! J))))))))))))))))))))))) "
Tündi, Gyuri

vitorlás kölcsönzés, vitorlás bérlés, vitorlás kölcsönző, vitorlázás kapitánnyal

"Nagy élményben volt részünk és a fotók is jól sikerültek!
Külön élmény volt számomra, hogy vezethettem a hajót!"
Gábor

GYORS ÜZENET

Legyen kedves beírni
a nevét:


A telefon számát:


Az email-címét:


Üzenetét:
"Szia János,
még egyszer köszi a mai vitorlázást! Nagyon jól éreztük magunkat!!!!!
Szivesen jövöre is!!!!!!"
Eszter

vitorlás kölcsönzés, vitorlás bérlés, vitorlás kölcsönző, vitorlázás kapitánnyal "Köszönjük a képeket és a vitorlázást!
Jól éreztük magunkat, megyünk jövőre is :)"
Viktor

"Köszönjük még egyszer a vitorlázást nagyon-nagyon jól éreztük magunkat!!!
Nagyon klassz volt a vitorlázás!!"
Johanna

vitorlás kölcsönzés, vitorlás bérlés, vitorlás kölcsönző, vitorlázás kapitánnyal

"Még egyszer köszönjük a szép élményt!"
Eszter

"Egy élmény volt a tegnapi vitorlázás! Köszönjük szépen a kedvességét!"
Gyula

"Nagyon jól éreztük magunkat, igaz lesültünk mint a rák!"
Attila

vitorlás kölcsönzés, vitorlás bérlés, vitorlás kölcsönző, vitorlázás kapitánnyal, Balaton vitorlás kölcsönzés, vitorlás bérlés, vitorlás kölcsönző, vitorlázás kapitánnyal, Balaton A vitorláskölcsönző vezetője:
Kötél János - vitorlás hajó vezető, szkipper
Telefon:       |       E-mail:
kotelhajo.hu@gmail.com